vaihtoehtohoidot kari nokela
vaihtoehtohoidot kari nokela

Nokela | blogit | sukupuoliroolit

Olen Savolainen puujalaka humoristi . Jotkut väittävät jopa salaa nauraneensa aivoituksilleni. Terveen ihmisen tunnistaa usein joko hyvästä huumorintajusta tai ylitsevuotavasta rakkaudesta ja auttamishalusta. Semmoinen ihmetys on siis Kari Nokela .

Blogit 1 : Gandharvaveda musiikki 

Gandharvaveda on yksi Maharishi ayurvedan neljästäkymmenestä osa-alueesta. Sitä alkoivat soittaa muinaisen Intian korkeakulttuurin tietäjät rishit. Gandharvaveda vaikuttaa ja elävöittää erityisesti tunne-elämää limbisen järjestelmän kautta. Kun tunteet saadaan tasapainoon, alkavat muutkin elämän alueet kehittyä.  Tavallisimmat soittimet ovat sitar, tabla, shehnai, sarod ja veedinen bambuhuilu . Vuorokaudenajat jaotellaan 3 tunnin pituisiin ja kullakin jaksolle tarvitaan aivan erityinen Raga eli tyylilaji soitannassa. Periaatteessa tunteet vahvistuvat soittipa mitä soitinta tahansa, mutta kunkin doshan eli kehotyypin ihmiselle on aivan oma soitin. Pittaongelmaiselle sopii erityisesti sitar , kaphaongelmaisen virkistää sarod ja vataongelmaisen lempisoittimet ovat bambuhuilu ja shehnai.

Blogit 2 : Stapathyaveda eli luomurakentaminen

Sthavathyaveda on tietoa onnellisten kaupunkien ja onnellisten asuntojen rakentamisesta. Ensiksikin kaikki pitää rakentaa pääilmansuuntien mukaiseen asemakaavaan. Talon ulko-oven on parasta avautua joko pohjoiseen tai itään, mutta EI AINAKAAN etelään. Kerrostalossa ratkaisee pääsisäänkäynnin suuntaus. Ruokailuhuone on hyvä suunnata kohti ruoansulatusfa lisäävään etelän suuntaan.

 Sukupuoliroolit


Jumala loi naisen vaalimaan kaikkein jaloimpia arvoja eli rakkautta ja kauneutta. Nainen tarvitsi kuitenkin suojelijaa, joten Jumala loi miehen tekemään niinsanotut "likaiset työt" eli suojelemaan naista pahuuden voimilta. Myös mm. asuntojen rakentamisen "tamasisuus" jäi miehelle. Vedojen mukeen ihmiskuntaa vie eteenpäin kolmen Gunan yhteistyö..Jo äsken mainittu "tamas" suojelee ja jarruttaa kehitystä tarvittaessa. Niinpä joidenkin ihmisten täytyy jossakin elämänsä vaiheessa ehkä syödä "tamas" ruokia, kuten lihaa esim. "Rajas" ruoat puolestaan  antavat keholle atleettista urheutta ja kehityksen kannalta parhaita ovat mieltä jalostavat "sattwa" ruoat. Ei siis ole ihme, että nimenomaan naiset aloittavat henkisen polun kulkemisen miestä useammin.  

elämänvaiheeni


 Lapsesta saakka on vatsani ollut kroonisesti sekaisin mieliala turhan totinen. Vatsa on edelleen ajoittain "kanttuvei" ja mieliala sahaa ylös ja alas milloin mitenkin, kuten vataihmiselle usein käy. Hirmuisen herkkä olin 45 vuotiaaksi saakka, mutta viime vuodet ovat vahvistaneet minua paljon. 
22 vuotiaana syttyi "lamppu" eli kävin tm meditaatiokurssin. Siitä aukeni vaihe vaiheelta eri vedatieteiden alueet niinkuin olisi sipulia kuorinut. Nykyisin harjoitan vedoja siinä laajuudessa kuin mahdollista. En käy enää tm järjestön organisoimissa jutuissa, koska ... jääköön lukijan arvattavaksi heh heh.

videonpätkä

 Humoristi Nokela vai ei ?

 

 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita